Handboek ladingzekeren

Auteur Feico Houweling
Handboek ladingzekeren

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490415006
  • ISBN 10 9490415006
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Europese normen voor ladingzekeren zijn recent herzien, en in verschillende landen wordt steeds strenger gecontroleerd op het zekeren. Bovendien gebeuren er te veel ongelukken als gevolg van slecht gezekerde lading. Dat is op de snelweg het best te zien. Maar ook op zee, het spoor en op de binnenwateren is er te veel schade door slordig vastzetten van lading.Het Handboek ladingzekeren is bedoeld als introductie voor de dagelijkse praktijk en het beroepsonderwijs. De logistiek manager leest er in wat er zoal komt kijken bij het wereldwijd versturen van goederen en op welke risico\'s extra moet worden gelet. De praktijkwerkers in magazijnen en op de kades hebben er ook een goed houvast aan. Een klein beetje wis- en natuurkunde is onvermijdelijk. Wat is gewicht en wat is massa? Hoe ... werken versnellingskrachten in de diverse transportmiddelen? Elk voorwerp kan in principe door middel van een paar eenvoudige rekensommen worden gezekerd. Daarvan worden elementaire voorbeelden gegeven, inclusief een korte uitleg van de toegepaste wiskunde. Begonnen wordt met een algemeen overzicht van veel voorkomende ongevallen en van wat juristen daarover hebben geoordeeld. Wie is aansprakelijk wanneer er een overtreding wordt geconstateerd of, erger nog, wanneer er een ongeval gebeurt?Vervolgens wordt in een overzicht ingegaan op de diverse methoden en manieren om lading goed vast te zetten. Elke modaliteit over land, water of door de lucht heeft zijn eigen specifieke eisen als het aankomt op het veilig vervoeren van lading. Schepen kennen meer bewegingen dan auto\'s. Op het spoor moet soms rekening worden gehouden met botskrachten bij rangeren. In de luchtvrachtsector wordt eigen materiaal gebruikt met specifieke karakteristieken waarmee rekening moet worden gehouden. Aan de belangrijkste normen wordt speciale aandacht geschonken. Ook de wet- en regelgeving van Nederland, België en enkele andere Europese landen komt aan bod. De eerste editie van het handboek is al uitverkocht. De tweede herziene editie is nu verschenen!

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.